Trondheim Sportsskyttere tilrettelegger for et inkluderende skyttermiljø

Trondheim Sportsskyttere jobber for et inkluderende og aktivt miljø for skytesporten i Trondheim. Hos oss skal alle, uavhengig av alder og fysiske forutsetninger, kunne møtes i en god atmosfære og oppleve mestring på sitt nivå.

For at vi som klubb skal kunne vokse og ta imot flere som ønsker å drive med skyting som idrett, enten som medlem eller ved å delta på våre stevner, kreves det bedre tilrettelegging for funksjonshemmede, samt at vi må få på plass et ventilasjonssystem som sikrer godt innemiljø gjennom hele året.

Pr. i dag er det ingen luftskytebaner i Trondheim med universell utforming, og det vil vi gjøre noe med!

Bilderettighet: Shooting Para Sport (Twitter)

Vi har fått bygd en ny 10 m luftskytebane med 8 elektroniske skiver på Kattem. Lokalet ligger i et av tilfluktsrommene til Åsheim Borettslag. Den er omtrent ferdigstilt, takket være en massiv dugnadsinnsats og donasjoner fra medlemmene, men noe arbeid og tilrettelegging gjenstår før vi er helt tilfredse.

Banen ligger i kjelleretasjen, og adkomst er via en relativt bratt trapp. Denne trappa er en utfordring for besøkende med rullestol, rullator, barnevogn eller andre med nedsatt bevegelighet. Dette ønsker vi å bedre ved å installere trappeheis med automatisk døråpner, samt et gelender for å bedre sikkerheten til alle som skal bruke trappa. Det er også behov for å skifte ut noen innvendige dører, slik at man kan passere uhindret med rullestol. På toalettet trenger vi håndstøtter til klosettet, samt en mer HC-vennlig vask.

Bilderettighet: TSSBilderettighet: TSS

Etter åpningen av banen i begynnelsen av august, har vi også erfart at det er relativt høyt luftfuktighet der, det er ikke tilstrekkelig ventilasjon når flere oppholder seg i lokalet og det blir relativt kaldt ved lavere utetemperaturer. Derfor ønsker vi å få på plass et ventilasjonssystem med varmegjenvinning, og på den måten sikre at ikke inneklimaet påvirker folks helse negativt.

Ved å gjennomføre disse tiltakene, vil vi kunne inkludere en større medlemsmasse og skape et godt aktivitetstilbud i en god atmosfære til folk i alle aldre, uavhengig av fysiske forutsetninger.

For gjennomføring av prosjektet, har vi søkt råd hos Norges Idrettsforbund ved fagkonsulent for paraidrett, Per Einar Johannesen. Han har hatt en befaring på anlegget sammen med en representant fra Norges Handikapforbund, og de vil støtte oss i den videre prosessen med tilbudsinnhenting og valg av løsninger.

Vi jobber nå med å innhente tilbud fra ulike leverandører, samt at vi søker økonomisk støtte fra ulike stiftelser og foreninger for å kunne realisere prosjektet i løpet av 2020.

 

Foreløpig budsjett:

Utgifter:

Installering av trappeheis m/gelender
Installering av ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning    
Øvrige håndverkere og materiell til skifte av dører m.m.        

Sum utgifter:

 

  320 000,-
60 000,-
140 000,-

520 000,-

 

                                                                                                       

                                                                   

                                                                  

                                                                                                                                                      

 

Støtt oss!

For å støtte oss i dette prosjektet, kan du gjøre et av følgende:

VIPPS!

Søk opp Trondheim Sportsskyttere (#549455) og betal valgfritt beløp under "prosjekter – inkluderende skyttermijlø"

Gaver / Donasjoner / Sponsoravtale

Om du ønsker å støtte dette prosjektet med en større gave / donasjon eller ønsker å gi øremerkede sponsormidler, ta kontakt, så ordner vi en avtale!

Bilderettighet: Shooting Para Sport (Twitter)

 

Kontaktinformasjon:

Gunrid Kjellmark, prosjektleder                                                Elin Leirvik, klubbleder
Tlf. 92431288 / E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.                                Tlf. 41512609 / E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.